Workparts 2009

14 april 2010

Workparts uit Das Rheingold.

Das Rheingold is de Vorabend van Der Ring des Nibelungen, de proloog waarin de voorgeschiedenis wordt verteld van het verhaal van de volgende drie delen (die de komende jaren uitgevoerd zullen worden). Das Rheingold is dan ook de kortste opera uit de ring.

Je kunt het verhaal van Das Rheingold als inspiratiebron gebruiken bij je Remix. De Ring heeft dezelfde oorsprong als de Lord of the Ring van Tolkien. Beide zijn geinspireerd op oude noorse sagen.

Het verhaal van Das Rheingold

De drie Rijndochters, waternimfen, bewaken het goud dat zich op de bodem van de Rijn bevindt, gadegeslagen door de Nibelung (Neveling) Alberich, een dwerg. Wie de goudschat verovert en daarvan een ring smeedt, verwerft de wereldheerschappij, al moet daarvoor de liefde worden afgezworen. Alberich doet dat en steelt het goud.

De oppergod Wotan heeft de reuzen Fasolt en Fafner de godenburcht Walhalla laten bouwen. Zij komen nu het beloofde loon halen: de godin Freia. Haar zuster Fricka, de echtgenote van Wotan, is woedend op haar man. Wotan steelt het Rijngoud van Alberich om dat aan de reuzen te geven. Fasolt en Fafner krijgen een onderlinge ruzie die Fasolt het leven kost. In Fafner heeft de ring nu al zijn derde eigenaar. Dan trekken de goden hun Walhalla binnen. De Rijndochters klagen over het verlies van het Rijngoud.

Zie bijvoorbeeld wikipedia voor meer informatie over het verhaal van Das Rheingold.

Workparts

Deze samples komen van de CD “Das Rheingold”, Staatskapelle Dresden, dirigent Marek Janowski. Je mag zoveel van de samples gebruiken; ook delen ervan. Eis is dat in je remix herkenbaar geluiden uit de opera voorkomen.

 1. wein-waga-woge-du-welle.mp3
 2. nach-nibelheim.mp3
 3. rheingold.mp3
 4. hort-ihr-riessen-trom.mp3
 5. hort-ihr-riessen-geroffel.mp3
 6. der-ring-muss-ich-haben.mp3
 7. bin-ich-nun-frei.mp3

Nieuwe workparts 30 september 2009:

 1. Rheingold_1.mp3
 2. Rheingold_2.mp3
 3. Rheingold_3.mp3
 4. Rheingold_4.mp3
 5. Rheingold_5.mp3
 6. Rheingold_6.mp3
 7. Rheingold_das_gold.mp3
 8. Rheingold_Hit_1.mp3
 9. Rheingold_Hit_2.mp3
 10. Rheingold_Hit_3.mp3
 11. Rheingold_Trommels.mp3
 12. Rheingold_Trompet.mp3
 13. Rheingold_Trompet_2.mp3
 14. Rheingold_Vocal_1.mp3
 15. Rheingold_Vocal_2.mp3
 16. Rheingold_Vocal_3.mp3

Je kunt ook zelf bij de CD-Uitleen een CD of DVD van das Rheingold lenen en daar samples uithalen.