Workparts 2010

27 juni 2011

Workparts uit Die Walküre.

Je moet het verhaal van Die Walküre als inspiratiebron gebruiken bij je Remix. De Ring heeft dezelfde oorsprong als de Lord of the Ring van Tolkien. Beide zijn geinspireerd op oude noorse sagen.

Die Walküre speelt een belangrijke rol in de recente film Valkerie met o.a. Tom Cruise en Carice van Houten.

Het verhaal van Die Walküre

In Die Walküre zoekt de Wälsung Siegfried, een zoon van Wotan en een sterveling, onderdak in het huis van Hunding. Daar treft hij diens vrouw Sieglinde aan, die – zo ontdekken we later – zijn lang dood gewaande zuster is. Hunding verschijnt en daagt de Wälsung uit tot een duel dat de volgende dag zal plaatsvinden. Nadat haar echtgenoot is gaan slapen toont Sieglinde Siegmund een zwaard dat door een vreemdeling in de stam van een es werd gestoken. Siegmund trekt het zwaard uit de stam en ontvlucht samen met Sieglinde het huis.

Wotan vraagt zijn dochter Brünnhilde Siegmund bij te staan in de strijd tegen Hunding maar Fricka, godin van het huwelijk, eist van hem dat hij Siegmund opgeeft. Wotan stemt hiermee in. Brünnhilde negeert haar vaders nieuwe bevel en Wotan zelf moet Siegmund doden. Nadat Brünnhilde Sieglinde en de resten van het zwaard Nothung in veiligheid heeft gebracht komt Wotan om zijn dochter te straffen. Hij ontneemt haar haar goddelijkheid en zij zal al slapend op een door
vuur omringde rots moeten wachten op een sterfelijke held die haar zal komen wekken.

Zie bijvoorbeeld wikipedia voor meer informatie over het verhaal van Die Walküre.

Workparts

Je mag zoveel van de samples gebruiken; ook delen ervan. Eis is dat in je remix herkenbaar geluiden uit de opera voorkomen.

Deze twee zip bestanden bevatten de aanbevolen workparts:

  • die-walkure : samples uit Die Walküre (.wav formaat)
  • drums: generieke samples (.rx2 formaat)

Om snel een indruk te krijgen van elementen uit Die Walküre:

  1. Clip1_1-2.mp3
  2. Clip2_1-2.mp3
  3. Clip3_1-2.mp3
  4. 05-Clip4.mp3
  5. Clip5_1-2.mp3

Je kunt ook zelf bij de CD-Uitleen een CD of DVD van Die Walküre lenen en daar samples uithalen.

  1. Nog geen reacties.
  1. Nog geen trackbacks.