Workparts – 2011

18 juni 2012

Workparts uit Siegfried.

Je moet het verhaal van Siegfried als inspiratiebron gebruiken bij je Remix. De Ring heeft dezelfde oorsprong als de Lord of the Ring van Tolkien. Beide zijn geinspireerd op oude Noorse sagen.
Gelijk downloaden (vergeet het verhaal van Siegfried niet te lezen!).

Het verhaal van Siegfried.

Ver van de bewoonde wereld heeft de dwerg Mime het weeskind Siegfried, de zoon van Siegmund en Sieglinde, grootgebracht. Mime hoopt dat de jongen, die voor niets of niemand bang lijkt te zijn, de draak Fafner zal doden die de Ring van de Nibelungen bewaakt. De bezitter van de Ring krijgt namelijk de macht over de hele wereld. Om de draak te doden heeft Siegfried het zwaard van zijn vader Siegmund nodig, maar dat is gebroken en meestersmid Mime is niet in staat de stukken van Siegmunds zwaard Nothung aaneen te smeden. Dat doet Siegfried uiteindelijk zélf. Wanneer de jongen de wijde wereld intrekt, volgt Mime hem heimelijk. Wanneer Siegfried Fafner heeft gedood probeert Mime Siegfried te vergiftigen om hem de Ring te ontfutselen, maar Siegfried doorziet het plan en doodt de dwerg. Een vogeltje vertelt de jongen dat op een met vuur omringde rots een vrouw ligt te slapen, die Brünnhilde heet. Siegfried gaat op weg om haar te zoeken maar wordt tegengehouden door een in een grijs gewaad geklede figuur met een speer. Het is oppergod Wotan, die ook achter de Ring aanzit. Nadat Siegfried Wotans speer aan stukken heeft geslagen moet de god de jongen laten gaan. De vlammen doven en wanneer Brünnhilde ontwaakt, bloeit de liefde tussen haar en Siegfried op.

Zie bijvoorbeeld wikipedia voor meer informatie over het verhaal van Siegfried.

Workparts

Je mag zoveel van de samples gebruiken als je wilt; ook delen ervan. Eis is dat in je remix herkenbaar geluiden uit de opera voorkomen.

Dit zip bestand bevat de aanbevolen workparts: Siegfried (samples uit Siegfried .wav formaat)

Je kunt ook zelf bij de Muziekbank een CD of DVD van Siegfried lenen en daar samples uithalen.