Welkom bij de Muziekbank

Openingstijden

De muziekbank mag onder de huidige regels open blijven. We doen dat graag, we merken dat het in een behoefte voorziet – sinds het begin van corona hadden we nog niet zo veel uitleningen als in de eerste week van de gedeeltelijke lockdown.
Helaas moeten we onze openingstijden een beetje inperken, want een deel van onze medewerkers valt in risicogroepen voor wie het beter is om thuis te blijven.
Zie hiernaast voor de actuele openingstijden.
In de uitleenruimte zijn maximaal 3 bezoekers toegestaan. Overeenkomstig de landelijke richtlijnen is het gebruik van een mondkapje dringend aangeraden maar is niet verplicht.

Tijdens de openingstijden kunt u zelf cd’s komen uitzoeken (onder voorbehoud dat er niet te veel klanten tegelijk zijn), maar u kunt ook vantevoren bestellen en komen afhalen. Zie deze pagina voor meer informatie.

‘Luisterrijk’ hervat … en weer stopgezet

In september was de eerste live-bijeenkomst van Luisterrijk na zes maanden onderbreking. Helaas, vanwege de actuele situatie gaan de geplande lezingen tot nader order niet door. U kunt nog wel Luisterrijk online bekijken.

Deze week nieuw in de collectie!

Voor een compleet overzicht van onze nieuwe items, klik hier

 

Ruim 11.000 nieuwe cd’s toegevoegd aan de collectie


Vanaf nu te leen: ruim 11.000 cd’s uit de voormalige collectie van de Gelderse bibliotheken, waaronder veel mooie toevoegingen aan onze collectie klassiek, jazz en wereld. De cd’s staan uitgestald in onze ruimte, volgens een duidelijk aangegeven categorisering van de landelijke bibliotheken.

De cd’s zijn niet toegevoegd aan de bestaande collectie op onze website, maar de cd’s staan wel op de website van Bibliotheek Enschede, waar ze ook te reserveren zijn. Kom vooral bij ons langs om eens rustig in de kasten te snuffelen!

Brede en actuele collectie

De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.

Zie de volgende pagina voor mogelijkheden om muziek te lenen en lid te worden van de muziekbank.

 

Vrijwilligers

De Muziekbank werkt met zo’n 60 vrijwilligers. We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Interesse, klik hier!