Welkom bij de Muziekbank

 
De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.
Zie de volgende pagina voor mogelijkheden om muziek te lenen en vriend te worden van de muziekbank.

Versoepelingen m.i.v. 26 juni

De meeste coronamaatregelen vervallen. Er is geen maximum aantal bezoekers meer, maar u dient uiteraard nog steeds anderhalve meter afstand te houden. Mondkapje is niet meer verplicht.
U kunt zelf cd's komen uitzoeken of vantevoren reserveren, zie deze pagina voor uitvoeriger informatie.
De verkoophoek met overtollige exemplaren is uitgebreid!

Nieuwe leenregeling voor leden OB Enschede

U kunt 25 items per maand gratis lenen. Daarboven betaalt u bij uitlening € 2 per item.
Mocht u per abuis meer items uitgezocht/gereserveerd hebben dan u gratis mee mag nemen, dan kunt u ze ook teruggeven, er worden dan geen kosten in rekening gebracht.

‘Luisterrijk’ nog even online…

Als de samenleving weer open gaat hopen we de lezingencyclus ‘Luisterrijk’ te hervatten. Voor tijdens de lockdown is er ‘Luisterrijk online’, nu met een nieuwe podcast met jazz-juweeltjes uit de jaren 50, 60, 70 en 80 van het Blue Note-label.

Deze week nieuw in de collectie!

Ook tijdens de lockdown volop nieuwe toevoegingen aan de collectie!

 Voor een compleet overzicht van onze nieuwe items, klik hier

 

Ruim 11.000 nieuwe cd’s toegevoegd aan de collectie

 

Vanaf nu te leen: ruim 11.000 cd’s uit de voormalige collectie van de Gelderse bibliotheken, waaronder veel mooie toevoegingen aan onze collectie klassiek, jazz en wereld. De cd’s staan uitgestald in onze ruimte, volgens een duidelijk aangegeven categorisering van de landelijke bibliotheken.

De cd’s zijn niet toegevoegd aan de bestaande collectie op onze website, maar de cd’s staan wel op de website van Bibliotheek Enschede, waar ze ook te reserveren zijn. Kom vooral bij ons langs om eens rustig in de kasten te snuffelen!