Welkom bij de Muziekbank

De bibliotheek Enschede en de Muziekbank zijn overgestapt op een nieuw uitleensysteem. Het meeste werkt, maar nog niet alles.

Wat is nu mogelijk:
U kunt aan de balie cd’s lenen en inleveren.
Reserveren is mogelijk via de website van de bibliotheek Enschede. U kunt ook een e-mail sturen naar balie@muziekbank.nl, dan zetten we het voor u klaar.
Klanten van bibliotheken in Overijssel kunnen reserveren via de website van hun eigen bibliotheek.

Wat is nog niet mogelijk:
U kunt op onze website niet zien of een cd uitgeleend is.
U kunt niet reserveren via de website van de Muziekbank.


De muziekbank zoekt een inkoper

 


De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.
Zie hier voor mogelijkheden om muziek te lenen en vriend te worden van de muziekbank.
U kunt cd’s komen ter plekke komen uitzoeken of vooraf reserveren. Zie hier voor verschillende manieren om te reserveren.
Ook heeft de Muziekbank een uitgebreide verkoophoek.

Nieuw in de collectie

Klik hier voor een compleet overzicht van onze nieuwe items.

Muziekbrief

Met ingang van december 2021 verstuurt de Muziekbank een maandelijkse e-mailnieuwsbrief met informatie over activiteiten in de omgeving, informatie over nieuwe aankopen, enz. U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Gezocht: Inkoper

Op zoek naar een uitdagende vrijwilligersbaan die je kunt combineren met het luisteren van nieuwe muziek? Dan is deze vacature misschien iets voor je:

De Muziekbank zoekt een Inkoper Pop (en Jazz en Wereldmuziek)

We zijn op zoek naar een collega die het inkoopteam komt versterken. Wekelijks worden er ongeveer 20–25 nieuwe cd’s aangeschaft voor onze collectie. Wij hebben iemand nodig die:

  • De vakliteratuur leest, de kranten bijhoudt en weet wat er op de podia in de regio speelt op het gebied van popmuziek (en eventueel jazz en wereld);
  • Veel nieuwe releases luistert en graag de ontwikkelingen in de muziek bijhoudt;
  • Zich verdiept in de collectie en in de klanten van de Muziekbank;
  • Op basis van de opgedane kennis inkoopsuggesties doet en deze wekelijks bespreekt met een collega-inkoper.

Tijdsbesteding: ongeveer 6 uur per week (4 uur inlezen/luisteren in eigen tijd, 2 uur overleg). Het werk is eventueel uit te breiden met het catalogiseren van de nieuwe items.

Interesse? Mail naar je motivatie naar info@muziekbank.nl

Voormalige cd-collectie van Gelderse bibliotheken


Sinds 2019 te leen bij de Muziekbank: ruim 11.000 cd’s uit de voormalige collectie van de Gelderse bibliotheken, waaronder veel mooie toevoegingen aan onze collectie klassiek, jazz en wereld. De cd’s staan uitgestald in onze ruimte, volgens een duidelijk aangegeven categorisering van de landelijke bibliotheken.

De cd’s zijn niet toegevoegd aan de bestaande collectie op onze website, maar de cd’s staan wel op de website van Bibliotheek Enschede, waar ze ook te reserveren zijn. Kom vooral bij ons langs om eens rustig in de kasten te snuffelen!