Welkom bij de Muziekbank

 
De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.
Zie de volgende pagina voor mogelijkheden om muziek te lenen en vriend te worden van de muziekbank.

Muziekbank weer open m.i.v. 20 mei

U kunt ons weer bezoeken! Wij zijn verheugd dat de Muziekbank, net als de bibliotheken, weer mag openen per 20 mei. Let a.u.b. op het volgende:

  • Bij de ingang registreert u zich en neemt u een mandje. Als de mandjes op zijn wacht u tot er een beschikbaar komt. Uiteraard draagt u een mondkapje en houdt u anderhalve meter afstand.
  • Afhalen en terugbrengen van cd's kan nu weer aan de balie van de Muziekbank. De openingstijden staan rechtssboven op deze pagina. Inleveren kan dag en nacht in de brievenbus bij de ingang van de bibliotheek.
  • Weet u vantevoren wat u wilt lenen, dan kunt u deze cd's reserveren. Dit bevordert de doorstroming.

Zie deze pagina voor uitvoeriger informatie

‘Luisterrijk’ nog even online…

Als de samenleving weer open gaat hopen we de lezingencyclus ‘Luisterrijk’ te hervatten. Voor tijdens de lockdown is er ‘Luisterrijk online’, nu met een nieuwe podcast met jazz-juweeltjes uit de jaren 50, 60, 70 en 80 van het Blue Note-label.

Deze week nieuw in de collectie!

Ook tijdens de lockdown volop nieuwe toevoegingen aan de collectie!

 Voor een compleet overzicht van onze nieuwe items, klik hier

 

Ruim 11.000 nieuwe cd’s toegevoegd aan de collectie

 

Vanaf nu te leen: ruim 11.000 cd’s uit de voormalige collectie van de Gelderse bibliotheken, waaronder veel mooie toevoegingen aan onze collectie klassiek, jazz en wereld. De cd’s staan uitgestald in onze ruimte, volgens een duidelijk aangegeven categorisering van de landelijke bibliotheken.

De cd’s zijn niet toegevoegd aan de bestaande collectie op onze website, maar de cd’s staan wel op de website van Bibliotheek Enschede, waar ze ook te reserveren zijn. Kom vooral bij ons langs om eens rustig in de kasten te snuffelen!