Welkom bij de Muziekbank

Nieuw in de collectie

 

Vanaf deze week te leen bij de Muziekbank: een betoverend nieuw album van Michael Kiwanuka, niet eerder verschenen opnamen van Bob Dylan in duet met Johnny Cash, de verrassende comebackplaat van Krezip en nog veel meer!!

Voor een compleet overzicht van onze nieuwe items, klik hier

Volgende grote verkoop: zaterdag 7 december

Van 11:00 tot 16:00, Pijpenla, op de begane grond van de bieb

Verruimde openingstijden m.i.v. oktober

De muziekbank is nu ook geopend op
maandag 16.00–19.00.
Zie onze openingstijden hiernaast

Luisterrijk

De Muziekbank organiseert een maandelijkse serie lezingen over verschillende onderwerpen. 12 oktober Hero Zuidema over Alexander Skrjabin (hier de tekst), 16 november Bobby Rootveld over de ideale cabaretvoorstelling.

 

Ruim 11.000 nieuwe cd’s toegevoegd aan de collectie


Vanaf nu te leen: ruim 11.000 cd’s uit de voormalige collectie van de Gelderse bibliotheken, waaronder veel mooie toevoegingen aan onze collectie klassiek, jazz en wereld. De cd’s staan uitgestald in onze ruimte, volgens een duidelijk aangegeven categorisering van de landelijke bibliotheken.

De cd’s zijn niet toegevoegd aan de bestaande collectie op onze website, maar de cd’s staan wel op de website van Bibliotheek Enschede, waar ze ook te reserveren zijn. Kom vooral bij ons langs om eens rustig in de kasten te snuffelen!

Brede en actuele collectie

De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.

Zie de volgende pagina voor mogelijkheden om muziek te lenen en lid te worden van de muziekbank.

 

Vrijwilligers

De Muziekbank werkt met zo’n 60 vrijwilligers. We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Interesse, klik hier!