Welkom bij de Muziekbank

 

Zaterdag 13 april: Luisterrijk over Popmuziek in Enschede

Hans ten Brummelhuis zal in deze Luisterrijklezing vertellen over popmuziek in Enschede in de periode 1965-1975. In deze tijd waren Enschedese groepen waaronder de Buffoons en Teach In zeer succesvol. Er traden in Enschede ook grote buitenlandse acts op, zoals The Fortunes in 1966 en The Byrds in 1971. Die kwamen naar zalen als Modern, Irene en de Twentse Schouwburg. Speciale aandacht is er ook voor folkgroepen die de stad bezochten, waaronder Fairport Convention.
Bekijk ook de vitrinekast in onze uitleenruimte, met vele interessante bezienswaardigheden.

Zaterdag 4 mei: Grote CD-verkoop

Zaterdag 4 mei houdt de Muziekbank van 11:00-16:00 weer een grote verkoop van cd’s in de Pijpenla, op de begane grond van bibliotheek. Er is veel nieuwe aanvoer, vooral in het aanbod klassiek-cd’s. De komende weken wordt de verkoophoek in onze uitleenruimte ook regelmatig ververst. Kom langs!

Brede en actuele collectie

De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.

Zie de volgende pagina voor mogelijkheden om muziek te lenen en lid te worden van de muziekbank.

 

Vrijwilligers

De Muziekbank werkt met zo’n 60 vrijwilligers. We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Interesse, klik hier!