Voor nadere informatie over de Muziekbank, zie onderaan deze pagina.
Voor zoeken in onze collectie, zie hier.


Herinrichting Muziekbank

Vanaf mei wordt de Muziekbank anders ingericht. Het kan het daardoor wat rommelig zijn, maar we blijven gewoon open. Wat gaat er gebeuren en waarom? Zie hier.

 

 

 

 


Muziekbank zoekt nieuwe voorzitter

De Muziekbank is op zoek naar een nieuwe voorzitter. Heb je interesse in het leiding geven aan een vrijwilligersorganisatie die zich ten doel heeft gesteld om muziek zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen? Kijk dan hier voor meer informatie en de volledige vacature.


za 21 oktober: Luisterrijk over Muziek, ceremonie en ritueel

Onder een ceremonie verstaan we de symbolische handelingen rond (meestal) belangrijke gebeurtenissen. Wanneer ceremonies vaak op dezelfde wijze terugkeren spreken we van een ritueel.
In deze lezing zal Jan Bijkerk ingaan op de rol die muziek kan spelen bij ceremonies en rituelen en dit met luistervoorbeelden toelichten. Meer informatie…
Let op: Tijd en plaats van de lezingen in de serie Luisterrijk zijn m.i.v. najaar 2023 veranderd: 15.00–16.00 in de Muziekbank (op de eerste verdieping van de openbare bibliotheek in de Pijpenstraat)


Selectienieuws in de spotlights:

Herdenkingsjaar Slavernijverleden

 

2023 is het herdenkingsjaar voor het Nederlandse slavernijverleden. In deze selectie een overzicht van Surinaamse en Antilliaanse muziek, aangevuld met muziek die is beïnvloed door de slavernij in de rest van de wereld.

Klik hier voor een overzicht van de cd’s, lp’s en videoband in de selectiekast.

 

 


Wij zoeken cd-collecties!

Bent u in het bezit van een collectie cd’s met pop, rock, jazz of blues en draagt u de Muziekbank een warm hart toe? Doneer dan uw cd’s aan de Muziekbank.

Wij zoeken naar kwalitatief goede cd’s en sacd’s. Grote, of kleine collecties. Alles is welkom. Met uw gedoneerde cd’s kunnen wij de Muziekbank draaiende houden. cd’s die we nog niet hebben voegen we toe aan onze collectie. cd’s die we al wel hebben verkopen we op onze verkoopdagen. Het hiermee verdiende geld gebruiken we om onze collectie verder uit te breiden.

Dus, wilt u cd’s doneren? Mail naar de Muziekbank en wij zorgen dat ze opgehaald worden.

E-mailadres: collectie.muziekbank@gmail.com


De Muziekbank

De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.
Zie hier voor mogelijkheden om muziek te lenen en, als u ons wilt steunen, om vriend te worden van de muziekbank.
U kunt cd’s ter plekke komen uitzoeken of vooraf reserveren. Zie hier voor hoe u kunt reserveren.
Ook heeft de Muziekbank een uitgebreide verkoophoek.

Klik hier voor een compleet overzicht van onze nieuwe items!

Nieuw uitleensysteem

De bibliotheek Enschede en de Muziekbank zijn overgestapt op een nieuw uitleensysteem. Het meeste werkt, maar nog niet alles.

Lenen en reserveren:
U kunt aan de balie cd’s lenen en inleveren.
Reserveren is mogelijk via de website van de bibliotheek Enschede.

De volgende problemen zijn nog niet opgelost:
U kunt op onze website momenteel niet zien of een cd uitgeleend is.
U kunt niet reserveren via de website van de Muziekbank.
Het opsturen van cd’s naar andere bibliotheken in Overijssel is eind juni stil komen te liggen. Dit vinden we reuze spijtig. Het is de bedoeling om een alternatief op te zetten, maar vanwege technische problemen kan dat nog lang duren.

Muziekbrief

Met ingang van december 2021 verstuurt de Muziekbank een maandelijkse e-mailnieuwsbrief met informatie over activiteiten in de omgeving, informatie over nieuwe aankopen, enz. U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.