Voor nadere informatie over de Muziekbank, zie onderaan deze pagina.
Voor zoeken in onze collectie, zie hier.


De Muziekbank verkoopt duizenden CD’s!!

 

Op zaterdag 2 maart van 09:00 tot 12:00 uur is er een grote verkoop in de Muziekbank op de 1e etage van de Bibliotheek Enschede aan de Pijpenstraat 15. De toegang is gratis.

Dit is een uitgelezen kans om uw muziekcollectie uit te breiden of om een bijzonder cadeau te vinden voor een muziekliefhebber. We hebben een groot aanbod aan pop CD’s van bekende artiesten zoals Kate Bush, David Bowie en Pink Floyd. En natuurlijk ook van hedendaagse sterren als Taylor Swift, Ed Sheeran en Harry Styles.

Voor liefhebbers van opera’s hebben we een mooie sortering van de top labels Decca en Deutsche Grammophon.

De meeste cd’s kosten slechts een euro per stuk. Een kleine selectie, zoals boxjes of speciale uitgaven, is enkele euro’s duurder.

 


Collectie van Gelderland Zuid naar Muziekbank

Onlangs heeft de Muziekbank 14.000 cd’s van Bibliotheek Gelderland Zuid (Nijmegen en omgeving) ontvangen. Ruim een kwart van de cd’s wordt toegevoegd aan de collectie.

 

 

 

 

 

Het overtollige deel wordt verkocht en de opbrengst wordt gebruikt voor de opbouw van de collectie. De eerste verkoopdag staat gepland op zaterdag 2 maart, van 9:00 tot 12:00 bij de Muziekbank op de 1e etage van de bibliotheek.


Herinrichting Muziekbank

Vanaf mei wordt de Muziekbank anders ingericht. Het kan daardoor wat rommelig zijn, maar we blijven gewoon open. Wat gaat er gebeuren en waarom? Zie hier.

 

 

 

 

 


Wij zoeken cd-collecties!

Bent u in het bezit van een collectie cd’s met pop, rock, jazz of blues en draagt u de Muziekbank een warm hart toe? Doneer dan uw cd’s aan de Muziekbank.

Wij zoeken naar kwalitatief goede cd’s en sacd’s. Grote, of kleine collecties. Alles is welkom. Met uw gedoneerde cd’s kunnen wij de Muziekbank draaiende houden. cd’s die we nog niet hebben voegen we toe aan onze collectie. cd’s die we al wel hebben verkopen we op onze verkoopdagen. Het hiermee verdiende geld gebruiken we om onze collectie verder uit te breiden.

Dus, wilt u cd’s doneren? Mail naar de Muziekbank en wij zorgen dat ze opgehaald worden.

E-mailadres: collectie.muziekbank@gmail.com


De Muziekbank

De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.
Zie hier voor mogelijkheden om muziek te lenen en, als u ons wilt steunen, om vriend te worden van de muziekbank.
U kunt cd’s ter plekke komen uitzoeken of vooraf reserveren. Zie hier voor hoe u kunt reserveren.
Ook heeft de Muziekbank een uitgebreide verkoophoek.

Klik hier voor een compleet overzicht van onze nieuwe items!

Nieuw uitleensysteem

De bibliotheek Enschede en de Muziekbank zijn overgestapt op een nieuw uitleensysteem. Het meeste werkt, maar nog niet alles.

Lenen en reserveren:
U kunt aan de balie cd’s lenen en inleveren.
Reserveren is mogelijk via de website van de bibliotheek Enschede.

De volgende problemen zijn nog niet opgelost:
U kunt op onze website momenteel niet zien of een cd uitgeleend is.
U kunt niet reserveren via de website van de Muziekbank.
Het opsturen van cd’s naar andere bibliotheken in Overijssel is eind juni stil komen te liggen. Dit vinden we reuze spijtig. Het is de bedoeling om een alternatief op te zetten, maar vanwege technische problemen kan dat nog lang duren.

Muziekbrief

Met ingang van december 2021 verstuurt de Muziekbank een maandelijkse e-mailnieuwsbrief met informatie over activiteiten in de omgeving, informatie over nieuwe aankopen, enz. U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.