Welkom bij de Muziekbank

 
De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.
Zie hier voor mogelijkheden om muziek te lenen en vriend te worden van de muziekbank.
U kunt cd's komen ter plekke komen uitzoeken of vooraf reserveren. Zie hier voor verschillende manieren om te reserveren.
Ook heeft de Muziekbank een uitgebreide verkoophoek.

De coronamaatregelen zijn vervallen per 25 september 2021.

Nieuwe leenregeling voor leden bibliotheek Enschede

Met ingang van 8 oktober kunt u met een gewoon abonnement maximaal 10 items (boeken, cd's, lp's, dvd's) tegelijk lenen; met een plusabonnement 15 items. Wilt u meer items tegelijk lenen dan kan dat voor € 2,– per item boven het genoemde maximum.

‘Luisterrijk’ kan weer live!

De Muziekbank kan weer lezingen aanbieden in de serie ‘Luisterrijk’. Ed Tervooren vertelt op 23 oktober over Igor Stravinsky.
‘Luisterrijk online’ blijft toegankelijk.

Voormalige cd-collectie van Gelderse bibliotheken

 

Sinds 2019 te leen bij de Muziekbank: ruim 11.000 cd’s uit de voormalige collectie van de Gelderse bibliotheken, waaronder veel mooie toevoegingen aan onze collectie klassiek, jazz en wereld. De cd’s staan uitgestald in onze ruimte, volgens een duidelijk aangegeven categorisering van de landelijke bibliotheken.

De cd’s zijn niet toegevoegd aan de bestaande collectie op onze website, maar de cd’s staan wel op de website van Bibliotheek Enschede, waar ze ook te reserveren zijn. Kom vooral bij ons langs om eens rustig in de kasten te snuffelen!