Welkom bij de Muziekbank

 

ECM Records: 50 jaar

http://kenstubbs.com/wp-content/uploads/2014/02/ecm-records.png

ECM Records is 50 jaar! Genoeg reden om als Muziekbank (leeftijdsgenoot van ECM) eens flink uit te pakken in diverse tinten grijs. We hebben in de loop der jaren 530 titels van het label in onze collectie opgenomen, waaronder ook ongeveer 60 lp’s (nog steeds te leen!). Keith Jarrett, Arvo Pärt, Jan Garbarek, maar ook recente titels van bijvoorbeeld Jakob Bro en Elina Duni zijn te vinden in een propvolle selectiekast. De muziek kenmerkt zich gelukkig door een overdaad aan ruimte.

The Kinks Are The Village Green Preservation Society

Recentelijk was The Kinks – Echoes of a World op de Nederlandse televisie te zien. In deze documentaire blikten Ray en Dave Davies terug op hun album The Kinks Are The Village Green Preservation Society uit 1968. Een plaat die destijds haaks op de tijdsgeest stond en daarom geen succes was. Nu wordt het als een mijlpaal in de popgeschiedenis gezien.

Een mooie aanleiding voor ons om een selectie aan The Kinks te wijden en aan de bands die door hun geïnspireerd werden, zoals The Jam, The Fall, XTC, Madness en Blur.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/cb/TheKinksVillageGreenPreservationSociety.jpg/220px-TheKinksVillageGreenPreservationSociety.jpg

Brede en actuele collectie

De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.

Zie de volgende pagina voor mogelijkheden om muziek te lenen en lid te worden van de muziekbank.

 

Vrijwilligers

De Muziekbank werkt met zo’n 60 vrijwilligers. We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Interesse, klik hier!