Welkom bij de Muziekbank

De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.
Zie hier voor mogelijkheden om muziek te lenen en, als u ons wilt steunen, om vriend te worden van de muziekbank.
U kunt cd’s ter plekke komen uitzoeken of vooraf reserveren. Zie hier voor hoe u kunt reserveren.
Ook heeft de Muziekbank een uitgebreide verkoophoek.

Nieuw uitleensysteem

De bibliotheek Enschede en de Muziekbank zijn overgestapt op een nieuw uitleensysteem. Het meeste werkt, maar nog niet alles.

Wat is nu mogelijk:
U kunt aan de balie cd’s lenen en inleveren.
Reserveren is mogelijk via de website van de bibliotheek Enschede.

Wat is momenteel niet mogelijk:
U kunt op onze website momenteel niet zien of een cd uitgeleend is.
U kunt nog niet reserveren via de website van de Muziekbank.
Het opsturen van cd's naar andere bibliotheken in Overijssel is eind juni stil komen te liggen. Dit vinden we reuze spijtig. Het probleem ligt bij andere partijen die hun afspraken rond deze service niet nagekomen zijn. Er wordt gewerkt aan het opzetten van een alternatief om dit weer mogelijk te maken.


Muziek bekend uit series

Kate Bush bestormt de hitlijsten met een nummer van 35 jaar oud. Door de Netflix-serie Stranger Things is het nummer Running Up That Hill erg populair bij jongeren. Bij de Muziekbank is een selectiekast gevuld met muziek die bekend is of opnieuw onder de aandacht is door TV-series. Denk daarbij aan o.a. Dark, De verschikkelijke jaren tachtig, Peaky Blinders, The Queen’s Gambit, Wild Wild Country, Breaking Bad en The Bridge. Klik hier voor een overzicht.

Muziekbrief

Met ingang van december 2021 verstuurt de Muziekbank een maandelijkse e-mailnieuwsbrief met informatie over activiteiten in de omgeving, informatie over nieuwe aankopen, enz. U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Voormalige cd-collectie van Gelderse bibliotheken


Sinds 2019 te leen bij de Muziekbank: ruim 11.000 cd’s uit de voormalige collectie van de Gelderse bibliotheken, waaronder veel mooie toevoegingen aan onze collectie klassiek, jazz en wereld. De cd’s staan uitgestald in onze ruimte, volgens een duidelijk aangegeven categorisering van de landelijke bibliotheken.

De cd’s zijn niet toegevoegd aan de bestaande collectie op onze website, maar de cd’s staan wel op de website van Bibliotheek Enschede, waar ze ook te reserveren zijn. Kom vooral bij ons langs om eens rustig in de kasten te snuffelen!