Voor nadere informatie over de Muziekbank, zie onderaan deze pagina.
Voor zoeken in onze collectie, zie hier.


Wij zoeken CD-collecties!

 

Bent u in het bezit van een collectie CD”s met pop, rock, jazz of blues en draagt u de Muziekbank een warm hart toe? Doneer dan uw CD”s aan de Muziekbank.

Wij zoeken naar kwalitatief goede CD”s en SACD”s. Grote, of kleine collecties. Alles is welkom. Met uw gedoneerde CD”s kunnen wij de Muziekbank draaiende houden. CD”s die we nog niet hebben voegen we toe aan onze collectie. CD”s die we al wel hebben verkopen we op onze verkoopdagen. Het hiermee verdiende geld gebruiken we om onze collectie verder uit te breiden.

Dus, wilt u CD”s doneren? Mail naar de Muziekbank en wij zorgen dat ze opgehaald worden.

E-mailadres: collectie.muziekbank@gmail.com


De beste albums van 2022?

Goede traditie bij de Muziekbank: aan het eind van het jaar kunnen klanten en vrijwilligers hun favoriete albums delen. Stuur je lijstje van 2022 naar collectie.muziekbank@gmail.com en we plaatsen de titels in de themaselectie Beste Albums van 2022.Cd-Selectie in de Spotlights

Klimaatverandering – een hot item –

Brandstofprijzen, gasverbruik, recycling, radiatorfolie, douche-zandlopers, tochtstrips en waterbesparende kranen. Het jaar 2022 stond o.a. in het teken van duurzaamheid en het zoekgeraakte evenwicht tussen mens en natuur.

In de cd-selectie ””Klimaatverandering – een hot item -”” vind je de albums van Ruben Hein en Nynke Laverman, die zich laten inspireren door de relatie tussen mens en natuur, maar ook van artiesten die ons meer rechtstreeks betrekken bij hun emoties rondom de klimaatproblematiek, zoals The Weather Station, Anohni en Michael Jackson.

Verder bevat deze selectie cd’s van artiesten die nummers schreven die populair werden ten tijde van grote veranderingen of gewoonweg dromen van een betere wereld! Bekijk online:  Klimaatverandering: een hot item

 

Andere actuele cd-selecties bij de Muziekbank:

Luisterrijk: De Kracht van Pop

De Kortste Dag

Live in de Regioooo

 


De Muziekbank

De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.
Zie hier voor mogelijkheden om muziek te lenen en, als u ons wilt steunen, om vriend te worden van de muziekbank.
U kunt cd’s ter plekke komen uitzoeken of vooraf reserveren. Zie hier voor hoe u kunt reserveren.
Ook heeft de Muziekbank een uitgebreide verkoophoek.

Klik hier voor een compleet overzicht van onze nieuwe items!

Nieuw uitleensysteem

De bibliotheek Enschede en de Muziekbank zijn overgestapt op een nieuw uitleensysteem. Het meeste werkt, maar nog niet alles.

Lenen en reserveren:
U kunt aan de balie cd’s lenen en inleveren.
Reserveren is mogelijk via de website van de bibliotheek Enschede.

De volgende problemen zijn nog niet opgelost:
U kunt op onze website momenteel niet zien of een cd uitgeleend is.
U kunt niet reserveren via de website van de Muziekbank.
Het opsturen van cd’s naar andere bibliotheken in Overijssel is eind juni stil komen te liggen. Dit vinden we reuze spijtig. Het is de bedoeling om een alternatief op te zetten, maar vanwege technische problemen kan dat nog lang duren.

Muziekbrief

Met ingang van december 2021 verstuurt de Muziekbank een maandelijkse e-mailnieuwsbrief met informatie over activiteiten in de omgeving, informatie over nieuwe aankopen, enz. U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.