Welkom bij de Muziekbank

De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.
Zie hier voor mogelijkheden om muziek te lenen en, als u ons wilt steunen, om vriend te worden van de muziekbank.
U kunt cd’s ter plekke komen uitzoeken of vooraf reserveren. Zie hier voor hoe u kunt reserveren.
Ook heeft de Muziekbank een uitgebreide verkoophoek.

Nieuw uitleensysteem

De bibliotheek Enschede en de Muziekbank zijn overgestapt op een nieuw uitleensysteem. Het meeste werkt, maar nog niet alles.

Lenen en reserveren:
U kunt aan de balie cd’s lenen en inleveren.
Reserveren is mogelijk via de website van de bibliotheek Enschede.

De volgende problemen zijn nog niet opgelost:
U kunt op onze website momenteel niet zien of een cd uitgeleend is.
U kunt niet reserveren via de website van de Muziekbank.
Het opsturen van cd’s naar andere bibliotheken in Overijssel is eind juni stil komen te liggen. Dit vinden we reuze spijtig. Het probleem ligt bij andere partijen die hun afspraken rond deze service niet nagekomen zijn. Er wordt gewerkt aan het opzetten van een alternatief om dit weer mogelijk te maken.


Zaterdag 15 oktober: Luisterrijk over jazz en cinema

 
fimposter voor Ascensceur pour l''echafaudGrote kans dat je bij het zien van een film niet zo op de muziek let. Beeld en geluid vormen meestal een passend geheel. De muziek hoor je doorgaans meer op de achtergrond.
Cor Langen laat een aantal voorbeelden zien en horen, waarbij muziek van cd wordt toegevoegd aan filmfragmenten. Zo hoor je die op de voorgrond en kun je van beeld en geluid genieten.
Meer informatie.

Datum: zaterdag 15 oktober 2022
Tijd: 13:30 uur-14:30 uur
Locatie: Openbare bibliotheek Pijpenstraat, zaal “De Pijpenla”.

Nieuw toegevoegd aan onze collectie

 

Klik hier voor een compleet overzicht van onze nieuwe items!

Muziek bekend uit series

Kate Bush bestormt de hitlijsten met een nummer van 35 jaar oud. Door de Netflix-serie Stranger Things is het nummer Running Up That Hill erg populair bij jongeren. Bij de Muziekbank is een selectiekast gevuld met muziek die bekend is of opnieuw onder de aandacht is door TV-series. Denk daarbij aan o.a. Dark, De verschikkelijke jaren tachtig, Peaky Blinders, The Queen’s Gambit, Wild Wild Country, Breaking Bad en The Bridge. Klik hier voor een overzicht.

Muziekbrief

Met ingang van december 2021 verstuurt de Muziekbank een maandelijkse e-mailnieuwsbrief met informatie over activiteiten in de omgeving, informatie over nieuwe aankopen, enz. U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.