Welkom bij de Muziekbank

 
De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.
Zie hier voor mogelijkheden om muziek te lenen en vriend te worden van de muziekbank.
U kunt cd’s komen ter plekke komen uitzoeken of vooraf reserveren. Zie hier voor verschillende manieren om te reserveren.
Ook heeft de Muziekbank een uitgebreide verkoophoek.

Vanaf 6 november draagt u in de Muziekbank weer en mondkapje en houdt u anderhalve meter afstand.

Luisterrijk gaat door!

De lezingenserie ‘Luisterrijk’ kan onder de huidige coronamaatregelen gewoon doorgaan. Zaterdag 18 december (13.30–14.30) vertelt Cor Langen over het jazzlabel Blue Note.
‘Luisterrijk online’ blijft toegankelijk.

Muziekbrief

Met ingang van december 2021 verstuurt de Muziekbank een maandelijkse e-mailnieuwsbrief met informatie over activiteiten in de omgeving, informatie over nieuwe aankopen, enz. U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Nieuwe leenregeling voor leden bibliotheek Enschede

Met ingang van 8 oktober kunt u met een gewoon abonnement maximaal 10 items (boeken, cd’s, lp’s, dvd’s) tegelijk lenen; met een plusabonnement 15 items. Wilt u meer items tegelijk lenen dan kan dat voor € 2,– per item boven het genoemde maximum.

Voormalige cd-collectie van Gelderse bibliotheken

 

Sinds 2019 te leen bij de Muziekbank: ruim 11.000 cd’s uit de voormalige collectie van de Gelderse bibliotheken, waaronder veel mooie toevoegingen aan onze collectie klassiek, jazz en wereld. De cd’s staan uitgestald in onze ruimte, volgens een duidelijk aangegeven categorisering van de landelijke bibliotheken.

De cd’s zijn niet toegevoegd aan de bestaande collectie op onze website, maar de cd’s staan wel op de website van Bibliotheek Enschede, waar ze ook te reserveren zijn. Kom vooral bij ons langs om eens rustig in de kasten te snuffelen!