Welkom bij de Muziekbank

Openingstijden op zaterdag verruimd

Om het bezoek iets meer te spreiden worden de openingstijden op zaterdag verruimd: m.i.v. 10 oktober 11.00–17.00 (t/m 3 oktober 11.00–15.00).
In de uitleenruimte zijn maximaal 3 bezoekers toegestaan. Gebruik van een mondkapje wordt dringend aangeraden maar is niet verplicht.

Tijdens de openingstijden kunt u zelf cd’s komen uitzoeken (onder voorbehoud dat er niet te veel klanten tegelijk zijn), maar u kunt ook vantevoren bestellen en komen afhalen. Zie deze pagina voor meer informatie.

Luisterrijk wordt hervat!

Zes maanden lang waren er alleen online-lezingen mogelijk. Vanaf september zijn de lezingen weer live. Weer in de Openbare Bibliotheek Enschede, maar nu in een grotere zaal waar genoeg afstand te houden is.

Muziekbank verkoopt cd’s en lp’s op Van Heekplein

Zondag 27 september staat de Muziekbank met veel overtollige cd’s en lp’s op de zondagmarkt op het Van Heekplein. Sinds de laatste verkoop in maart is er veel nieuwe aanvoer van cd’s in verschillende genres. We hebben van 11:00 tot 17:00 3 grote kramen tot onze beschikking. Toegang is gratis.

Deze week nieuw in de collectie!

Voor een compleet overzicht van onze nieuwe items, klik hier

 

Ruim 11.000 nieuwe cd’s toegevoegd aan de collectie


Vanaf nu te leen: ruim 11.000 cd’s uit de voormalige collectie van de Gelderse bibliotheken, waaronder veel mooie toevoegingen aan onze collectie klassiek, jazz en wereld. De cd’s staan uitgestald in onze ruimte, volgens een duidelijk aangegeven categorisering van de landelijke bibliotheken.

De cd’s zijn niet toegevoegd aan de bestaande collectie op onze website, maar de cd’s staan wel op de website van Bibliotheek Enschede, waar ze ook te reserveren zijn. Kom vooral bij ons langs om eens rustig in de kasten te snuffelen!

Brede en actuele collectie

De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.

Zie de volgende pagina voor mogelijkheden om muziek te lenen en lid te worden van de muziekbank.

 

Vrijwilligers

De Muziekbank werkt met zo’n 60 vrijwilligers. We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Interesse, klik hier!