Welkom bij de Muziekbank

Luisterrijk zaterdag 21 september 2019:

Cor Langen over Newport Jazz Festival

optreden bij Newport Jazz FestivalWoodstock, dat 50 jaar geleden plaatsvond, wordt wel een oerfestival genoemd. Jasper Slaghuis vertelde er eerder over dit jaar. Maar er is een festival dat nog wat ouder is, zeker zo legendarisch en voor het eerst georganiseerd in 1954: Het Newport Jazz Festival op Rhode Island. In deze luisterrijk een greep uit de rijke 65-jarige geschiedenis van het festival.
Cor Langen toont beelden van de optredens van Louis Armstrong, Clark Terry, Thelonious Monk, Gerry Mulligan en Dave Brubeck, maar ook van Blood, Sweat en Tears, Miles Davis, Diana Reeves, James Carter, Brandford Marsalis en Ravi Coltrane en nog wat meer. Er is veel meer beeld en geluid dan tekst. Kom dus lekker kijken en luisteren.

13:30-14:30 Pijpenla, begane grond bibliotheek

Toegang gratis

De volgende verkoop is weer binnen!

 

Ruim 11.000 nieuwe cd’s toegevoegd aan de collectie


Vanaf nu te leen: ruim 11.000 cd’s uit de voormalige collectie van de Gelderse bibliotheken, waaronder veel mooie toevoegingen aan onze collectie klassiek, jazz en wereld. De cd’s staan uitgestald in onze ruimte, volgens een duidelijk aangegeven categorisering van de landelijke bibliotheken.

De cd’s zijn niet toegevoegd aan de bestaande collectie op onze website, maar de cd’s staan wel op de website van Bibliotheek Enschede, waar ze ook te reserveren zijn. Kom vooral bij ons langs om eens rustig in de kasten te snuffelen!

Brede en actuele collectie

De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.

Zie de volgende pagina voor mogelijkheden om muziek te lenen en lid te worden van de muziekbank.

 

Vrijwilligers

De Muziekbank werkt met zo’n 60 vrijwilligers. We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Interesse, klik hier!