Welkom bij de Muziekbank

 

16 februari 2019: Mingus Mingus Mingus
Theo de Bruijn

foto Charles MingusCharles Mingus was een beroemde jazzbassist en componist. Zijn werk is nog springlevend, 40 jaar na z””n dood. Mingus zelf was een moeilijke man. Een politieke rebel die thema””s als discriminatie, onrecht en vrijheid prominent in zijn werk liet terugkomen. Met zijn medemuzikanten (en anderen) had ie vaak ruzie. Zijn composities zijn doorspekt met gospel, blues, klassieke muziek, bebop, soul en zelfs flamenco. In deze Luisterrijk horen en zien we Mingus zelf natuurlijk, als bassist, bandleider én als pianist. Ook Charlie Parker, Dizzy Gillespie, zijn held Duke Ellington én Joni Mitchell komen voorbij.

The Kinks Are The Village Green Preservation Society

Recentelijk was The Kinks – Echoes of a World op de Nederlandse televisie te zien. In deze documentaire blikten Ray en Dave Davies terug op hun album The Kinks Are The Village Green Preservation Society uit 1968. Een plaat die destijds haaks op de tijdsgeest stond en daarom geen succes was. Nu wordt het als een mijlpaal in de popgeschiedenis gezien.

Een mooie aanleiding voor ons om een selectie aan The Kinks te wijden en aan de bands die door hun geïnspireerd werden, zoals The Jam, The Fall, XTC, Madness en Blur.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/c/cb/TheKinksVillageGreenPreservationSociety.jpg/220px-TheKinksVillageGreenPreservationSociety.jpg

Brede en actuele collectie

De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.

Zie de volgende pagina voor mogelijkheden om muziek te lenen en lid te worden van de muziekbank.

 

Vrijwilligers

De Muziekbank werkt met zo’n 60 vrijwilligers. We zijn altijd op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers. Interesse, klik hier!