Welkom bij de Muziekbank

 
Gewijzigde openingtijden op zaterdag. Met onmiddelijke ingang sluit de bibliotheek op zaterdag haar deuren om 15.00 uur. Daar moeten wij onze openingstijden aan aanpassen.

De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.
Zie de volgende pagina voor mogelijkheden om muziek te lenen en vriend te worden van de muziekbank.

Via de bibliotheekcatalogus kunnen ook cd’s van Muziekweb in Rotterdam besteld en bij ons afgehaald worden. Muziekweb heeft de tarieven verhoogd, daarom zijn we gedwongen vanaf 1 november € 4,– (voorheen € 3,–) per geleend item in rekening te brengen.
Lenen uit onze eigen collectie blijft uiteraard gratis voor leden van bibliotheken in Enschede, Losser, De Lutte, Deventer, Bathmen, Hardenberg, Heino, Ommen, Olst, Raalte en Wijhe.

Openingstijden

Zie rechtsboven op deze pagina voor de actuele openingstijden.

In de uitleenruimte zijn maximaal 3 bezoekers toegestaan. Het dragen van een mondkapje wordt dringend aangeraden.

Tijdens de openingstijden kunt u zelf cd’s komen uitzoeken (onder voorbehoud dat er niet te veel klanten tegelijk zijn), maar u kunt ook vantevoren bestellen en komen afhalen. Zie deze pagina voor meer informatie.

‘Luisterrijk’ hervat … en weer stopgezet

In september was de eerste live-bijeenkomst van Luisterrijk na zes maanden onderbreking. Helaas, vanwege de actuele situatie gaan de geplande lezingen tot nader order niet door. U kunt nog wel Luisterrijk online bekijken.

Deze week nieuw in de collectie!

Twee weken dicht geweest, dus lekker veel nieuws te leen!

 

Voor een compleet overzicht van onze nieuwe items, klik hier

 

Ruim 11.000 nieuwe cd’s toegevoegd aan de collectie


Vanaf nu te leen: ruim 11.000 cd’s uit de voormalige collectie van de Gelderse bibliotheken, waaronder veel mooie toevoegingen aan onze collectie klassiek, jazz en wereld. De cd’s staan uitgestald in onze ruimte, volgens een duidelijk aangegeven categorisering van de landelijke bibliotheken.

De cd’s zijn niet toegevoegd aan de bestaande collectie op onze website, maar de cd’s staan wel op de website van Bibliotheek Enschede, waar ze ook te reserveren zijn. Kom vooral bij ons langs om eens rustig in de kasten te snuffelen!