Welkom bij de Muziekbank

 

Brede en actuele collectie

De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.

Zie de volgende pagina voor mogelijkheden om muziek te lenen en lid te worden van de muziekbank.

Zaterdag 26 mei: grote verkoop van cd’s, lp’s en dvd’s

logo stoetZaterdag 26 mei houdt de Muziekbank van 11:00 tot 16:00 een grote buitenverkoop bij het terras van Stoet, naast de bibliotheek. Het evenement is onderdeel van Muziek in de Straten, DJ Anders verzorgt een lekkere dj-set.

 

muziek in de straten

25 jaar Girl Power!

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Exile in Guyville is verschenen. Onlangs is er een mooie heruitgave met vele extra’s verschenen, Girly Sound to Guyville. Samen met oa Rid of Me van PJ Harvey, die in dezelfde maand verscheen, heeft het album zeer veel invloed gehad op de indiescene en vrouwelijke singer-songwriters. Haar manier van songschrijven was revolutionair en krachtig. Een punkrockbitch! In de selectie 25 Jaar Girl Power zijn de artiesten verzameld die haar als grote inspiratiebron hebben gehad. Komt dat lenen!

https://store.matadorrecords.com/media/catalog/product/cache/4/image/500x/85e4522595efc69f496374d01ef2bf13/o/l/ole-1305_liz_phair_girly-sound_to_guyville_1.jpg

Workshops en lezingen

De Muziekbank Overijssel verzorgt workshops voor kinderen van 4-7 jaar en lezingen voor volwassenen. Meer informatie is te vinden op de educatiepagina.

 

Vrijwilligers

De Muziekbank werkt met zo’n 60 vrijwilligers. We zijn altijd op zoek gemotiveerde vrijwilligers. Interesse, klik hier!