Welkom bij de Muziekbank

 

Brede actuele collectie

De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (CD’s, DVD’s, LP’s, Blu-Ray discs, SuperAudio CD’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.

Naar het zich laat aanzien stopt de Muziekbank per 01-01-2018 noodgedwongen met het uitlenen via bibliotheken in Overijssel. U kunt dan alleen nog terecht aan de balie van de Muziekbank.
Nadere uitleg staat in deze brief aan de leners.

Ella Fitzgerald in de Muziekbank!

In 2017 is het honderd jaar geleden dat Ella Fitzgerald werd geboren in Newport News (Virginia). De Muziekbank staat op 18 november stil bij de carrière van deze legendarische jazzzangeres tijdens een Luisterrijklezing door Hans ten Brummelhuis. Verder is er vanaf 16 november een expositie in de uitleenruimte aan haar gewijd. Uiteraard maken we een selectie van al onze titels van “The First Lady Of Song”.

 

https://sxmfeed.files.wordpress.com/2017/04/ellafitzgerald_1600x900.png?w=940

 

 

 

 

Workshops en lezingen

De Muziekbank Overijssel verzorgt workshops voor kinderen van 4-7 jaar en lezingen voor volwassenen. Meer informatie is te vinden op de educatiepagina.

 

Vrijwilligers

De Muziekbank werkt met zo’n 70 vrijwilligers. We zijn altijd op zoek gemotiveerde vrijwilligers. Interesse, klik hier!

 

Voor bibliotheekleden in Overijssel:

Tot voorkort konden leden van alle openbare bibliotheken in Overijssel gratis lenen bij de Muziekbank. Een deel van de bibliotheken brengt sinds 1 mei hievoor kosten in rekening. Zie het volgende overzicht.