Welkom bij de Muziekbank

 

Brede en actuele collectie

De Muziekbank heeft een collectie van meer dan 150.000 muziekdragers (cd’s, dvd’s, lp’s, blu-ray discs, super audio cd’s etc.) in alle muziekgenres, met wekelijks nieuwe releases. Deze collectie is voor iedereen toegankelijk.

Zie de volgende pagina voor mogelijkheden om muziek te lenen en lid te worden van de muziekbank.

Muziekbank organiseert Kleine platen- en cd-beurs

Zaterdag 21 juli vanaf 11 uur is de volgende kleine platen- en cd-beurs op het plein bij STOET, naast de bibliotheek. We regelen mooi weer en verse cd's!

aankondiging platenbeurs

Klaus Schulze 70 Jaar

Klaus Schulze is een van grote pioniers geweest op het gebied van de electronische muziek. Zijn muzikale loopbaan begon hij als drummer en als zodanig is hij te horen op de debuut-LP van Tangerine Dream, Electronic Meditation (1970). Bij Tangerine Dream vertrekt hij al na korte tijd om samen met gitarist Manuel Göttsching Ash Ra Tempel op te richten. Hier speelt hij zowel de drums als een orgel, waarvan het geluid wordt vervormd door allerlei effecten. Zijn interesse in elektronische klanken was gewekt en na twee LPs besloot hij solo verder te gaan. Zijn instrumentarium groeide snel. Na zijn solodebuut Irrlicht (1972) bracht Schulze in hoog tempo platen uit. Mede door intensief touren groeide zijn populariteit snel. Het album Timewind uit 1975 bereikte zelfs de Nederlandse LP Top 20.

Het zou zijn grootste succes blijven. Na 1975 heeft hij nog vele albums uitgebracht die nog steevast door een vaste schare fans worden gekocht. Mede door een aantal zeldzame boxen, beloopt het aantal schijven ver boven de honderd. Hij heeft de elektronische muziek in de popmuziek een enorme boost gegeven.

Om gezondheidsredenen heeft hij in 2010 moeten stoppen met optreden.

In mei is, op 70-jarige leeftijd, zijn eerste album sinds vijf jaar verschenen: Silhouettes. Kom naar de Muziekbank om je op zijn oeuvre te storten!

Afbeeldingsresultaat voor klaus schulze

 

25 jaar Girl Power!

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat Exile in Guyville is verschenen. Onlangs is er een mooie heruitgave met vele extra’s verschenen, Girly Sound to Guyville. Samen met oa Rid of Me van PJ Harvey, die in dezelfde maand verscheen, heeft het album zeer veel invloed gehad op de indiescene en vrouwelijke singer-songwriters. Haar manier van songschrijven was revolutionair en krachtig. Een punkrockbitch! In de selectie 25 Jaar Girl Power zijn de artiesten verzameld die haar als grote inspiratiebron hebben gehad. Komt dat lenen!

https://store.matadorrecords.com/media/catalog/product/cache/4/image/500x/85e4522595efc69f496374d01ef2bf13/o/l/ole-1305_liz_phair_girly-sound_to_guyville_1.jpg

Workshops en lezingen

De Muziekbank Overijssel verzorgt workshops voor kinderen van 4-7 jaar en lezingen voor volwassenen. Meer informatie is te vinden op de educatiepagina.

 

Vrijwilligers

De Muziekbank werkt met zo’n 60 vrijwilligers. We zijn altijd op zoek gemotiveerde vrijwilligers. Interesse, klik hier!