Popdocs

 
Vanaf november 2023 organiseert Concordia, in samenwerking met Metropool en Muziekbank Enschede, de reeks Popdocs. Elke derde maandag van de maand een muziekfilm of -documentaire die kort wordt ingeleid.
Als klant van de Muziekbank mag je tijdens het bestellen van kaarten voor films uit de reeks Popdocs gebruik maken van een kortingscode: PopDocs2112.

 
20 mei, 19:30 Holland Pop 1970
Documentaire over het iconische “Woodstock aan de Maas” van Ferri Ronteltap.

In juni 1970 vond het Holland Pop Festival in het Kralingse Bos in Rotterdam plaats. Dit festival, dat bekend stond als het Europese antwoord op Woodstock, was een mijlpaal in de Europese muziekgeschiedenis. Het was het eerste grootschalige evenement in Europa waar bezoekers ook op het festivalterrein konden overnachten. Bijna 100.000 mensen kwamen gedurende drie dagen samen op het festivalterrein, gedreven door een sfeer van love, peace and happiness, om te luisteren naar legendarische bands als Santana, Jefferson Airplane en Pink Floyd.

 


 
Eerder vertoonde films:

  • Brian Johes and the Rolling Stones, Nick Broomfield onderzoekt hoe Brian Jones, een van de oprichters van de Rolling Stones, verdween in de schaduw van de geschiedenis.
  • Amazing Grace, Concertregistratie van Aretha Franklin's iconische live-album. Regie: Alan Elliott, Sydney Pollack (inleiding: Anneke van Wassenhove)
  • The Story of Anvil, documentaire over de nooit echt doorgebroken metalband Anvil van Sacha Gervasi.
  • Summer of Soul, documentaire over ‘Black Woodstock’ in de zomber van 1969 van drummer Questlove (inleiding: Jasper Slaghuis).
  • Stop Making Sense, concertfilm van The Talking Heads van Jonathan Demme (inleiding: Arris Roordink).
  • In the Court of the Crimson King, documentaire over King Crimson (inleiding: Herman Beunk).