Tijdelijke gang van zaken

 
De muziekbank is weer open sinds maandag 18 mei, verzenden naar andere bibliotheken wordt hervat op 26 mei.

 • Voor afhalen aan de balie van de Muziekbank kunt u een bestelling opgeven. Wij zoeken de cd's en dvd's bij elkaar en laten u dat weten als ze klaarstaan. U kunt ze dan aan de balie afhalen en op de gebruikelijke manier weer terugbrengen.
  U kunt niet zelf cd's uit de bakken halen.

    Deze werkwijze helpt niet alleen om het risico op besmetting te verminderen, maar bevordert ook de doorstroming in het gebouw. Bibliotheek en Muziekbank delen een gebouw, waarin slechts een beperkt aantal klanten tegelijk aanwezig kan zijn.

 • Voor afhalen in andere bibliotheken kunt u zoals voorheen bestellen via de onine catalogus. Er is nog een achterstand weg te werken, daarom kan het iets langer duren voor de cd's verstuurd worden.
  Kijkt u ook op de website van uw eigen bibliotheek hoe afhalen daar momenteel geregeld is.

Bestellen, afhalen, terugbrengen

Als u cd's wilt afhalen en terugbrengen aan de balie van de Muziekbank kan dat alleen op bestelling. Ter plekke kunt u geen cd's uitzoeken.

 • Bestellen kan op verschillende manieren:
  • U kunt een e-mail sturen aan balie@muziekbank.nl. Vermeld daar in alstublieft:
   – uw naam en pasnummer
   – de uitvoerenden en titels van de gewenste cd'/dvd's (bij klassieke muziek ook de componist)
   – als u het ons makkelijk wilt maken kunt u ook de itemcodes erbij zetten, maar als dat lastig is hoeft dat niet. (De itemcode bestaat uit twee letters en een paar cijfers, bijv. CP61234. U vindt de itemcode op de pagina van de betreffende cd/dvd op onze website)

  • Heeft u een wachtwoord om op de website in te loggen, dan kunt u ook via de website reserveren.
  • Heeft u geen toegang tot e-mail, dan kunt u ons vanaf 18 mei ook bellen om de gegevens door te geven. We verzoeken u echter dringend hiervoor alleen te bellen op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.30 en 12.30.
 • Als de bestelling verwerkt is krijgt u bericht dat u het kunt komen afhalen. Let op de gewijzigde openingstijden! (zie rechtsboven op de pagina)
  Als u cd's wilt terugbrengen geeft u ze af aan de balie. Ze worden pas in het systeem verwerkt na drie dagen (we houden de cd's zolang in quarantaine). Er wordt geen geld in rekening gebracht bij het overschrijden van de termijn van 3 weken.
  N.B.: als u de bibliotheek binnenkomt pakt u een mandje. Zijn er geen mandjes meer bij de ingang dan is het maximale aantal bezoekers in het gebouw en moet u wachten tot er weer iemand weggaat. Ook kan bij de ingang gevraagd worden om uw lenerspas te laten zien.

 • Is het i.v.m. corona beter voor u om thuis te blijven, en er is niemand die de cd's voor u op kan halen, dan kunnen we bekijken of we langs kunnen brengen. (Geen garantie)

Hygiënemaatregelen

De Muziekbank neemt de volgende hygiënemaatregelen om besmetting met het coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan.

 • Teruggebrachte cd's worden pas na drie dagen weer uitgeleend.
 • Mocht iemand bij u thuis last hebben van symptomen die op besmetting zouden kunnen wijzen, laat dat dan weten als u de cd's inlevert! In dat geval worden de cd's extra ontsmet.
 • Uiteraard werken de medewerkers van de Muziekbank volgens de richtlijnen van het RIVM.