Gang van zaken

 

 • In het kader van de corona-maatregelen is toegang tot de Muziekbank beperkt. Als u weet wat u wilt lenen kunt u een bestelling opgeven. Wij zetten het voor u klaar, u kunt het komen ophalen.
  Wilt u zelf in de bakken kijken, dan kan dat, maar er worden slechts drie klanten tegelijk toegelaten. Vanwege de beperkte capaciteit kunt u niet eindeloos rondkijken, het personeel kan u verzoeken plaats te maken voor andere klanten. Daarom is het handig om thuis alvast op de website te kijken wat u wilt komen lenen.
  De luisterhoek is voorlopig buiten gebruik.

    In beide gevallen (afhalen van een bestelling en zelf uitzoeken) pakt u een mandje bij de ingang van de bibliotheek. Zijn de mandjes op, dan is het maximale aantal bezoekers in het pand bereikt. De kans dat dat gebeurt lijkt echter vrij klein. Aan de ingang wordt ook gevraagd om uw pasje te laten zien.

 • Voor afhalen in andere bibliotheken kunt u zoals voorheen bestellen via de onine catalogus.

Bestellen, afhalen, terugbrengen

In plaats van zelf cd's uit de bakken te halen kunt u ook een bestelling opgeven.

 • Bestellen kan op verschillende manieren:
  • U kunt een e-mail sturen aan balie@muziekbank.nl. Vermeld daar in alstublieft:
   – uw naam en pasnummer
   – de uitvoerenden en titels van de gewenste cd'/dvd's (bij klassieke muziek ook de componist)
   – als u het ons makkelijk wilt maken kunt u ook de itemcodes erbij zetten, maar als dat lastig is hoeft dat niet. (De itemcode bestaat uit twee letters en een paar cijfers, bijv. CP61234. U vindt de itemcode op de pagina van de betreffende cd/dvd op onze website)

  • Heeft u een wachtwoord om op de website in te loggen, dan kunt u ook via de website reserveren.
  • Heeft u geen toegang tot e-mail, dan kunt u ons ook bellen om de gegevens door te geven.
 • Als de bestelling verwerkt is krijgt u bericht dat u het kunt komen afhalen. De openingstijden staan rechtsboven op de website.
  Als u cd's wilt terugbrengen legt u ze in de rode bak bij de balie. Ze worden pas in het systeem verwerkt na twee dagen (we houden de cd's zolang in quarantaine). Er wordt geen geld in rekening gebracht bij het overschrijden van de termijn van 3 weken.

 • Is het i.v.m. corona beter voor u om thuis te blijven, en er is niemand die de cd's voor u op kan halen, dan kunnen we bekijken of we langs kunnen brengen. (Geen garantie)

Hygiënemaatregelen

De Muziekbank neemt de volgende hygiënemaatregelen om besmetting met het coronavirus zo veel mogelijk tegen te gaan.

 • Teruggebrachte cd's zijn twee dagen later weer beschikbaar voor uitlenen (overenkomstig het protocol voor Nederlandse bibliotheken, dat 36 uur quarantaine voorschrijft).
 • Mocht iemand bij u thuis last hebben van symptomen die op besmetting zouden kunnen wijzen, laat dat dan weten als u de cd's inlevert! In dat geval worden de cd's extra ontsmet.
 • In de ruimte met cd's worden slechts drie bezoekers tegelijk binnengelaten zodat afstand houden geen probleem is. Bij binnenkomst en vertrek kunt u uw handen ontsmetten.
 • Uiteraard werken de medewerkers van de Muziekbank volgens de richtlijnen van het RIVM.