Gang van zaken

 

 • In het kader van de corona-maatregelen is toegang tot de Muziekbank niet toegestaan. Als u weet wat u wilt lenen kunt u een bestelling opgeven. Wij zetten het voor u klaar en u kunt het komen ophalen in de hal van de Openbare Bibliotheek Enschede.

    Toegang tot de bibliotheek is beperkt tot maximaal 2 klanten. U draagt een mondkapje, neemt een mandje en laat uw pas bij de ingang zien. Pakjes met cd's/dvd's staan voor u klaar in een kast achteraan de hal, rechts van de af te halen boeken. Ze zijn al uitgeleend, u kunt direkt weer weg om plaats te maken voor andere klanten.

 • U kunt cd's end dvd's op laten sturen naar andere bibliotheken zoals voorheen (reserveren via de online catalogus, zie deze pagina voor de kosten). Check bij uw eigen bibliotheek hoe de afhaalservice daar geregeld is. Mocht uw eigen filiaal niet open zijn dan verzoeken we u dringend daar niets heen te laten sturen maar bijv. de centrale bibliotheek in uw woonplaats als afhaallocatie aan te geven.

Bestellen, afhalen, terugbrengen

 • Bestellen kan op verschillende manieren:
  • U kunt een e-mail sturen aan balie@muziekbank.nl. Vermeld daar in alstublieft:
   – uw naam en pasnummer
   – de uitvoerenden en titels van de gewenste cd'/dvd's (bij klassieke muziek ook de componist)
   – als u het ons makkelijk wilt maken kunt u ook de itemcodes erbij zetten, maar als dat lastig is hoeft dat niet. (De itemcode bestaat uit twee letters en een paar cijfers, bijv. CP61234. U vindt de itemcode op de pagina van de betreffende cd/dvd op onze website)

  • Heeft u een wachtwoord om op de website in te loggen, dan kunt u ook via de website reserveren.
  • Heeft u geen toegang tot e-mail, dan kunt u ons ook bellen om de gegevens door te geven.
 • Als de bestelling verwerkt is krijgt u bericht dat u het kunt komen afhalen. Afhalen kan in de hal van de bibliotheek (zie boven), maandag – zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.
  Als u cd's wilt terugbrengen kunt u ze buiten in de daarvoor bestemde brievenbus doen of binnen op de aangewezen locatie plaatsen. We nemen ze dan (mogelijk een paar dagen later) in. Er wordt geen geld in rekening gebracht bij het overschrijden van de termijn van 3 weken.

 • Is het i.v.m. corona beter voor u om thuis te blijven, en er is niemand die de cd's voor u op kan halen, dan kunnen we bekijken of we langs kunnen brengen. (Geen garantie)