Luisterrijk XL: Arzbach, Brunt & Smit

Water voor de dorst

 
foto arzbach, brunt en smit
Water voor de dorst is een voorstelling over artiesten die het nodige hebben meegemaakt. En die gewoon doorgaan, omdat ze nu eenmaal het mooiste beroep van de wereld hebben.
Gitarist Nico Arzbach (De Dijk), saxofonist Roland Brunt (De Dijk) en schrijver/spreker Peter Smit nemen je mee over de wonderlijke wegen van de muziekindustrie. Allemaal echt gebeurd en soms zó bizar, dat je er weer om kan lachen.
Nico Arzbach is één van de oprichters van de popgroep De Dijk. Een paar jaar later kwam Roland Brunt de band versterken. Tijdens een sabbatical (in 2012) kwamen ze in contact met tekstschrijver Peter Smit. Met zijn drieën hebben ze twee cd's gemaakt, onder de naam Arzbach, Brunt en Smit.

Tijdens de voorstelling Water voor de dorst spelen ze nummers van hun nieuwe cd's afgewisseld met nummers van De Dijk waar Arzbach en Brunt de muziek voor schreven.
Met hun project ‘De Geest van Jan Wolkers’ (**** in NRC Handelsblad) met nummers over deze beroemde en veelbesproken schrijver, beeldhouwer, kunstschilder en natuurvriend, haalden ze in 2017 meermaals de krant. Hun muziek wordt in Het Parool omschreven als: ‘geënt op Todd Rundgren en Little Feat, goed verzorgd en met een stevig en helder geluid’. Over de teksten: ‘ruig, romantisch en soms melancholiek. Niveau: uitstekend.’

Luisterrijk XL: Arzbach, Brunt & Smit ‘Water voor de dorst’ is een samenwerking tussen de Bibliotheek Enschede, Metropool en Muziekbank Enschede.

De voorstelling vindt plaats op zondag 12 november in Muziekcafé Metropool – Enschede.
De zaal is open vanaf 14.30 uur en het optreden start om 15.00 uur,

Wil je je graag aanmelden voor deze middag? Kijk dan hier