Educatie bij de Muziekbank

De muziekbank verzorgt educatie voor iedereen, van jong tot oud. Hieronder vind je een overzicht.

Kinderworkshops

De muziekbank organiseert Kinderworkshops voor kinderen van 4-7 en 8-12 jaar.

Kikkerworkshop

Kikkerworkshop

Ook kunnen kinderen vanaf 4 jaar met hun school of kindercentrum een workshop volgen bij de Muziekbank. In 1,5 uur maken de kinderen kennis met de muziekbank, luisteren ze naar een (muziek)verhaal, bewegen op muziek en maken een ‘muzikale’ knutsel.
Meer informatie op de pagina Kinderworkshops.
Voor basisscholen is er deze folder.

10 voor muziek

BSO De Stadweide bezoekt de Muziekbank

Kinderen uit de midden- en bovenbouw kunnen gratis deelnemen aan 10 voor muziek. In ongeveer anderhalf uur krijgen de kinderen een rondleiding, beantwoorden ze tien vragen en creatieve opdrachten. Groepsgrootte: ongeveer 20 kinderen, per 10 kinderen graag één begeleider meenemen. 10 Voor muziek graag drie weken van te voren regelen via eerder genoemd e-mailadres.

Luisterrijk

Luisterrijk is succesvolle lezingencyclus die de Muziekbank al vele jaren organiseert. Een lezing over een bepaald thema wordt geïllustreerd met muziekfragmenten uit de collectie van de Muziekbank. De lezingen vinden plaats in de Openbare Bibliotheek Enschede, Pijpenstraat 15, op de derde zaterdag van de maand. De toegang is vrij. We beginnen om half twee en de lezing duurt steeds ongeveer een uur.
Het programma vindt u op de Luisterrijk-pagina.

Educatie-vrijwilliger

Weet je veel van muziek en wil je dit graag op jong en oud overbrengen? Lijkt je het leuk om betrokken te zijn bij een van de bovenstaande projecten of heb je een ander leuk idee? Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers voor educatie binnen de Muziekbank!

Je kunt bij ons (onder andere) aan de slag met:

  • Lessen of materiaal voor de muziekbox ontwerpen over bijvoorbeeld jouw favoriete muziekgenre of artiest (Dit kan inhoudelijk of meer met vormgeving zijn).
  • Een luisterrijk lezing houden over een bepaald thema of juist wat achter de schermen voor de spreker doen
  • begeleiding bij het zoeken van muziek

Als vrijwilliger bij de Muziekbank bieden wij jou een leuke werkplek, veel contacten en veel muziek! Kijk voor meer informatie bij vrijwilligers .