Herinrichting Muziekbank vanaf 1 mei

 
De komende maanden gaan we de Muziekbank uitgebreid onder handen nemen. In de tussentijd blijven we gewoon open. Aan de hand van onderstaande tekst proberen we je zo duidelijk mogelijk uit te leggen wat er gaat er veranderen.

Waarom deze herinrichting?

Er zijn twee belangrijke redenen waarom we wat gaan aanpassen:

  1. Het archief is vol. Elk jaar voegen we 3000 cd’s toe aan onze collectie, maar we schrijven niks af, op enkele dubbele exemplaren of overbodige oudere uitgaven na. Gevolg is dat onze collectie uitdijt en dat we zo af en toe de capaciteit van onze archiefkasten moeten vergroten;
  2. De klantruimte gaat multifunctioneler worden: naast leen-cd’s en -lp’s kan je er over een tijdje ook terecht voor een grote lees- en luistertafel, een podiumpje voor de Luisterrijk-lezingen of voor een grote verkoop. We willen onze activiteiten meer in onze eigen ruimte aanbieden en een plek worden voor muziek in brede zin.
    In deze rol hopen we de komende jaren vooruit te kunnen, mede met het oog op de eventuele verhuizing naar Muziekkwartier. Het plan wordt ondersteund door de Bibliotheek Enschede, onze belangrijkste partner, ook in financieel opzicht. De uitleenfunctie blijft bestaan, net als de inkoop van nieuwe cd’s en lp’s.

Wat gaat er veranderen?

Op zondag 30 april plaatsen we de nieuwe afscheiding van het archief in de ruimte. De nieuwe cd’s krijgen een plek bij de ingang, zodat deze tijdens de verbouwing goed toegankelijk blijven. Op zondag 14 mei worden de nieuwe archiefkasten geplaatst en gaan cd’s uit de snuffelbakken naar het archief.
In de weken daarna gaan we verder met de inrichting van de nieuwe klantruimte: het plaatsen van nieuwe presentatiekasten, de lees- en luistertafel en extra zoekcomputers.

Cd’s blijven gewoon te leen

Het zal de komende tijd (nog) wat rommeliger zijn dan jullie al gewend zijn, maar alle cd’s blijven gewoon beschikbaar. Vraag gerust aan een baliemedewerker om hulp bij het zoeken naar een cd. Reserveren via de website van de Bibliotheek blijft ook mogelijk.

Feedback gewenst

We hebben een duidelijk doel voor ogen, maar de invulling van de nieuwe klantruimte is niet in beton gegoten. Als bepaalde veranderingen niet werken, passen we die aan of draaien we wat terug. Als klant kun je goede ideeën of feedback doorgeven via pr@muziekbank.nl of melden aan onze vrijwilligers bij de balie. Hopelijk wordt het een succes en lukt het ons om een prettige ruimte voor klanten én een fijne werkplek voor vrijwilligers te creëren.