Algemeen  |   Reglement  |   Vrijwilligers  |   Adopteer een CD  |   Over inloggen 

Over inloggen

Voordelig cd's, dvd's of blu-rays kopen?

Leden en vrienden van de Muziekbank Overijssel kunnen tegen een speciale verkoopprijs, die bijna altijd lager is dan de concurrent, via de Muziekbank cd’s, dvd’s of blu-rays kopen.

Inloggen

Inloggen hoeft pas als dat noodzakelijk is voor de functionaliteit op onze site (reserveren/klaarleggen, kopen, onthoudenlijstje). U vindt de invulvelden voor het inloggen in de kop van de pagina.

Wachtwoord instellen

Als u lid van de Muziekbank bent geworden heeft u een nieuw pasnummer gekregen, beginnend met 28950. Hiermee kunt u inloggen nadat u een wachtwoord heeft ingesteld.
Bent u vriend van de muziekbank, dan kunt u inloggen met het nummer van uw bibliotheekpas (bijv. beginnend met 20330 of 0330 voor leden van de Openbare Bibliotheek Enschede). Het instellen / wijzigen van een wachtwoord gaat op dezelfde manier als hieronder beschreven.

Als u na 25 mei 2018 lid van de Muziekbank / van uw eigen bibliotheek bent geworden:

 • U hebt bij het afsluiten van het lidmaatschap aan de balie een strookje gekregen met een code waarmee u eenmalig kunt inloggen in de Mijn Bibliotheek-omgeving. U komt daar via de website van een willekeurige openbare bibliotheek in Overijssel (bijv. www.bibliotheekenschede.nl).
  U kunt inloggen met uw pasnummer en deze code. Daarna kunt d.m.v. de functie “Wachtwoord wijzigen” een wachtwoord instellen.

 • Bent u uw wachtwoord vergeten dan kunt u aan de balie vragen om een nieuwe code waarmee u in kunt loggen om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Als u vóór 25 mei 2018 lid van de Muziekbank / van uw eigen bibliotheek bent geworden:

 • Voor uw bibliotheekpas is standaard een wachtwoord ingesteld van 4 cijfers: de 2 cijfers van uw geboortedag gevolgd door de 2 cijfers van uw geboortejaar. Is uw geboortedatum bijvoorbeeld 3 juni 1975, dan is uw wachtwoord “0375”.
  U kunt dit wachtwoord blijven gebruiken, maar het is verstandiger om een nieuw wachtwoord instellen. Daarvoor kunt u loggen in Mijn Bibliotheek via de website van een openbare bibliotheek in Overijssel.

 • Bent u uw wachtwoord vergeten dan kunt u aan de balie vragen om eenmalige code waarmee u in kunt loggen om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Als u al heel lang lid van de Muziekbank bent en een oud pasje hebt met een nummer van maximaal 5 cijfers:

 • U heeft automatisch een nieuw pasnummer van 14 cijfers gekregen.
  Alléén om dit nummer te achterhalen kunt u inloggen met uw oude pasnummer en als wachtwoord uw geboortedatum, geschereven als 8 cijfers in het formaat DDMMJJJJ.
  Andere functionalteit is alleen beschikbaar onder het nieuwe pasnummer.
  Het standaard ingestelde wachtwoord bestaat uur 4 cijfers van geboortedag en -jaar zoals boven beschreven.

 • Het wachtwoord behorend bij pasnummer van 14 cijfers kunt u wijzigen zoals boven beschreven.
  Bent u uw wachtwoord vergeten dan kunt u aan de balie een code afhalen waarmee u voor uw 28950-nummer een wachtwoord in kunt stellen zoals boven beschreven.

Inloggen op de website van de muziekbank

Op www.muziekbank.nl kunt u rechts bovenaan inloggen met uw pasnummer en wachtwoord.
Bent u vriend van de Muziekbank dan gebruikt u daarvoor uw bibliotheekpasnummer.
Bent u lid van de Muziekbank, gebruik dan uw muziekbankpasnummer (28950…), niet uw bibliotheekpasnummer.

Extra functionaliteit na inloggen

Items reserveren of laten klaarleggen

Als u bent ingelogd kunt u ook items reserveren. Dat kunt u doen door de ‘aanvinkbox’ achter een item aan te vinken en op de reserveringsknop te drukken. Als u uw opdracht daarna bevestigt, is uw reservering geregistreerd. Zodra het door u gereserveerde item bij ons binnen is, leggen wij het item maximaal 3 dagen voor u apart en ontvangt u een e-mail dat u het item kunt ophalen.

Ook niet-uitgeleende items kunnen worden gereserveerd. Als u een niet-uitgeleend item reserveert leggen wij deze zo snel mogelijk voor u klaar. Er is een kleine kans dat het item al door iemand wordt geleend voordat wij uw reservering hebben klaargelegd. Dan houden wij het item voor u apart zodra het weer wordt teruggebracht.

Reserveren is gratis voor leden en Vrienden van de Muziekbank. Voor andere klanten (bijv. leden van de openbare bibliotheek Enschede) staat deze functionaliteit niet ter beschikking.
TIP: U heeft weinig tijd? Laat de exemplaren voor u klaarleggen door middel van reserveren!

Voordelige verkoop op bestelling

Leden en Vrienden van de muziekbank kunnen gebruik maken van onze voordelige bestelservice. Via het normale zoekscherm kunt u op artiest of op titel zoeken. Bovenaan verschijnt een lijst met de items die te leen zijn. Daaronder treft u de cd's die op bestelling te koop zijn. Achter ieder item staat de speciale verkoopprijs voor onze leden. Die zal meestal lager zijn dan bij welke (internet-)winkel ook.

U kunt items bestellen door op de bestel-link te klikken en vervolgens te bevestigen. Zodra het item binnen is, ontvangt u een emailtje dat de bestelling aan de balie af te halen is. U kunt dan contant betalen.

Onthoudenlijstje

Als u bent ingelogd kunt u een persoonlijk ‘onthoudenlijstje’ bijhouden. Achter elk item in onze collectie vindt u een ‘aanvinkbox’. Als u die box aanvinkt, en vervolgens op de onthoudenknop drukt, zal het item worden toegevoegd aan uw persoonlijke onthoudenlijstje. Dit lijstje kunt u op iedere willekeurige computer met internettoegang raadplegen en bewerken, bijvoorbeeld een zoekcomputer van de Muziekbank.